Bejelentkezés | Regisztráció
 
       
Szavazzon Ön is! Ön megvalósította már otthonában a digitális átállást?

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Bemutatkozás

A klaszter induló klaszter, az alapítására 2011. április 20-án került sor. Több térségi informatikai és hírközlési vállalat a klaszterba való belépést a klaszter eredményességétől és működési tapasztalataitól tette függővé. Az érdeklődők száma közel tíz, ezért a klaszter azzal számol, hogy legalább 5 taggal fog bővülni 1 éves sikeres működés után.

A klaszter egyes tagjai mind az Új Magyarország Fejlesztési Terv, mind a nemrégiben elindított Új Széchenyi Terv pályázatain sikerrel vettek részt, amely motivációt jelent a klaszter jelenleg még kevésbé aktív tagjai számára is.

A klaszter egyes tagjai között eddig eseti jellegű, kétoldalú illetve sok esetben csak informális együttműködés létezett, azonban a szinergia lehetőségeknek csak egy csekély része került kihasználásra. A klaszter a tagok közötti tudásmegosztás és információcsere segítségével komoly szinergiákat eredményező, szervezett és megfelelően kézben tartott, mérhető eredményeket felmutató együttműködést tud a tagok között biztosítani.

A klaszter együttműködést kezdeményezett az alapítását követően a Szent István Egyetem Békéscsabán működő Gazdasági Karával.
Dél-Alföldi Hírközlési és
Informatikai Klaszter © 2012
Nyitólap | Bemutatkozás | Kapcsolat | Impresszum