Bejelentkezés | Regisztráció
 
       
Szavazzon Ön is! Ön megvalósította már otthonában a digitális átállást?

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírek, rendezvények

2017. május 17.

CSÖKKEN AZ INTERNET SZOLGÁLTATÁS ÁFA-JA

2017. január 1-től csökken az internet szolgáltatások ÁFA kulcsa, így az internet szolgáltatások bruttó ára is.

Ez úton értesítjük a tisztelt előfizetőket, hogy az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény ez évi – a 2016. évi LXVI. törvénnyel történő - módosításának köszönhetően, 2017. január 1-jétől az internet-hozzáférési szolgáltatás általános forgalmi adója 27 %-ról 18 %-ra csökkent. tovább olvasom
2017. május 17.

Gőzerővel haladnak a SZIP tervezések

A klaszter tagok között számos tervező és geodéta dolgozik. A Szupergyors Internet Program által generált nagy mennyiségű tervezési és engedélyezési igény a szakemberek széles körű és hatékony  összefogását teszi szükségessé, mert jelentős mennyiségű mérési és rajzolása feladatot kell rövid idő alatt megvalósítani. A klaszterben kialakított személyes kapcsolatok nagyban elősegítik a hatékony munkamegosztást, a rugalmas együttműködést. 

tovább olvasom
2017. május 17.

Fejállomási kapacitás bővítés Csorváson.

Csorváson az előfizetők egyre nagyobb arányban nyitottak 66 illetve 99 Megabites internet csomagok igénybe vétele iránt. Az új csomagok nem kerülnek többe, mint a régiek, így az érdeklődés nem meglepő. A nagyobb sebességű szolgáltatáshoz a tömeges modemcserék mellett egy újabb CISCO fejállomás üzembe állítására volt szükség. A rendszer hangolásában, tesztelésében a klaszter több tagja is részt vett.

tovább olvasom
2017. május 17.

Hálózat korszerűsítés Gádoroson.

Gádoroson a korábban kiépített szélessávú hálózatban a Progádor tovább növeli az optikai kábelek arányát, hogy az optikai elosztópontok még közelebb kerüljenek a háztartásokhoz. A tervezésben és a kivitelezésben a klaszter több tagja is részt vesz. A hálózati új eszközöket menedzsment eszközökkel látják el. 

tovább olvasom
2013. szeptember 18.

Egyre több települést lát el az orosházi fejállomás

A klaszter együttműködés keretében a klaszter tagjai azon dolgoznak, hogy műszaki projektek keretében a különféle nagyértékű hírközlési és informatikai erőforrásaikat megosszák. A 2013-tól az elkészült gerinchálózati beruházásoknak köszönhetően az "Orosháza 1" fejállomás biztosítja Szabadkígyós, Elek és Medgyesegyháza ellátását is. 
tovább olvasom
2013. június 06.

Klaszter delegáció járt Kölnben az ANGACOM 2013 nemzetközi konferencián és kiállításon

Minden évben Kölnben rendezik meg az ANGACOM 2013 nemzetközi konferenciát és kiállítást. A tavalyi évhez hasonlóan a klaszter idén is jelen volt a rendezvényen, 6 fős delegációval.
tovább olvasom
Dél-Alföldi Hírközlési és
Informatikai Klaszter © 2012
Nyitólap | Bemutatkozás | Kapcsolat | Impresszum