Bejelentkezés | Regisztráció
 
       
Szavazzon Ön is! Ön megvalósította már otthonában a digitális átállást?

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Elérhetőségeink


Dél-alföldi hírközlési és informatikai klaszterMenedzsment szervezet: MaximoNet Hírközlés Kft.
Irodánk címe: 5900 Orosháza, Dózsa György utca 9.
Postacímünk: 5901 Orosháza, Pf. 148.
Telefon: (+36 68) 680-000
Fax: (+36 68) 999-680
Email: klaszter at maximonet pont hu

Kábeltelevízió és internet ügyfélszolgálat: maximo3 at maximo3.hu .

Üdvözöljük a Dél-Alföldi Hírközlési és Informatikai Klaszter weboldalán!


FIGYELEM! Kábeltelevízió és internet szolgáltatásaink weboldala a www.maximo3.hu


A klaszterek olyan iparági horizontális szakmai szerveződések, ahol a tagok együttműködési pontokat keresnek a közös és kölcsönös előnyök megszerzése érdekében. A szerveződési forma elsősorban az angolszász országokban volt honos, majd a sikeres példa alapján az Európai Unió is preferált szerveződési formájává vált. Magyarországon először a néhány éve indult el a kezdeményezés. Alapelve a hálózati elvű szerveződés.

A dél-alföldi régióban komoly problémát jelent, hogy a vállalkozások és egyéb szervezetek (pl.: kutatóintézetek, hatóságok, érdekvédelmi szervezetek) között kevés a valós, piaci alapú és sikeres együttműködés, továbbá a gazdasági szervezetek hálózatokba szerveződése sem jelentős.

A Dél-alföldi hírközlési és informatikai Klaszter létrehozásával eredményesen javítható a régióban működő KKV-k versenyképessége. Segítségével jelentősen erősödhet a gazdasági szervezetek innovációs és együttműködési tevékenysége.

A Dél-alföldi hírközlési és informatikai Klaszter célja: A dél-alföldi régió hírközlési és informatikai helyzetének előmozdítása, az iparág és a piac fejlődésének a biztosítása, a szükséges infrastrukturális, műszaki, informatikai és kommunikációs feltételek megteremtése.

A Dél-alföldi hírközlési és informatikai Klaszter vállalása és alapfeladata a szinergikus kapcsolatok erősítése, a hálózatos együttműködésből adódó komparatív előnyök kiaknázása, a kapcsolódó humán erőforrás-fejlesztési, tanácsadási, és partnerség-szervezési tevékenység folytatása.

A Dél-alföldi hírközlési és informatikai Klaszter jogi formáját tekintve nem önálló jogi személyiségű, önkéntesen szerveződött non-profit szervezet, amely polgárjogi társulási megállapodással létrejött hálózatot alkotva, közös célok elérése érdekében tevékenykedik.


FRISS HÍREINK 2017-ben

Hálózat korszerűsítés Gádoroson.
Gádoroson a korábban kiépített szélessávú hálózatban a Progádor tovább növeli az optikai kábelek arányát, hogy az optikai elosztópontok még közelebb kerüljenek a háztartásokhoz. A tervezésben és a kivitelezésben a klaszter több tagja is részt vesz. A hálózati új eszközöket menedzsment eszközökkel látják el.


Fejállomási kapacitás bővítés Csorváson.
Csorváson az előfizetők egyre nagyobb arányban nyitottak 66 illetve 99 Megabites internet csomagok igénybe vétele iránt. Az új csomagok nem kerülnek többe, mint a régiek, így az érdeklődés nem meglepő. A nagyobb sebességű szolgáltatáshoz a tömeges modemcserék mellett egy újabb CISCO fejállomás üzembe állítására volt szükség. A rendszer hangolásában, tesztelésében a klaszter több tagja is részt vett.

 

Gőzerővel haladnak a SZIP tervezések
A klaszter tagok között számos tervező és geodéta dolgozik. A Szupergyors Internet Program által generált nagy mennyiségű tervezési és engedélyezési igény a szakemberek széles körű és hatékony  összefogását teszi szükségessé, mert jelentős mennyiségű mérési és rajzolása feladatot kell rövid idő alatt megvalósítani. A klaszterben kialakított személyes kapcsolatok nagyban elősegítik a hatékony munkamegosztást, a rugalmas együttműködést.

 

CSÖKKEN AZ INTERNET SZOLGÁLTATÁS ÁFA-JA
2017. január 1-től csökken az internet szolgáltatások ÁFA kulcsa, így az internet szolgáltatások bruttó ára is. Ez úton értesítjük a tisztelt előfizetőket, hogy az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény ez évi – a 2016. évi LXVI. törvénnyel történő - módosításának köszönhetően, 2017. január 1-jétől az internet-hozzáférési szolgáltatás általános forgalmi adója 27 %-ról 18 %-ra csökkent.


Dél-Alföldi Hírközlési és
Informatikai Klaszter © 2012
Nyitólap | Bemutatkozás | Kapcsolat | Impresszum