Bejelentkezés | Regisztráció
 
       
Szavazzon Ön is! Ön megvalósította már otthonában a digitális átállást?

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Klasztertagok

Név:23VNET Kft.

Cégünk a 23VNet Kft.  budapesti székhelyű,   az infókommunikációs területen   15 éve működő cég ,  1996-ban a 23 –as telefonkörzetben indított modemes internet szolgáltatást.  A későbbiekben webes tartalomszolgáltatással, web- és szerver hosting  szolgáltatással bővítette tevékenységét. 2004 –től nyújtunk IP tranzit szolgáltatást dél-magyarországi régióban működő internet szolgáltató cégeknek. 2009 –ben megnyitottuk első vidéki telephelyünket Mezőkovácsházán. Itt az Oros-com Kft. –vel szorosan együttműködve az általuk biztosított telephelyen elindítottuk  alkalmazás szolgáltatási központunkat, elsősorban a dél-magyarországi régióban működő vállalkozások részére.  Terveink között szerepel a legújabb technológiai innovációs eredmények alkalmazása szolgáltatásunk színvonalának és megbízhatóságának  emelése céljából.  A közeljövőben bővítjük „server hosting” szolgáltatásunkat a szerver virtualizáció  VPS szolgáltatással. Mivel a cég tulajdonosai orosházi származásúak, ezért kiemelt feladatunknak tekintjük a helyi közösségekkel, önkormányzattal a lehető legszorosabb együttműködés kialakítása.  

Név:Adana Online Kft.

Tulajdonosa és ügyvezetője révén Orosházához kapcsolódik. A nemrégiben alapított társaság internetes szoftver alkalmazásfejlesztéssel foglalkozik, a tevékenységét részben Budapesten, részben Orosházán végzi. Mivel több jelentős multicég számára végez fejlesztési munkát, ezért székhelyét Budapestre tette marketing okok miatt. 

Név:Alföld Kábel Kft.
A vállalkozás Orosháza belvárosában a lakótelepi városrészben nyújt Ethernet felületen internet szolgáltatást, illetve hírközlési infrastruktúra-üzemeltetési szolgáltatásokat. A társaság célja, hogy az elmúlt két évben elért kb. 300 fős előfizetői táborát új innovatív, és nagy sávszélességű szolgáltatásoknak köszönhetően jelentős mértékben növelje, illetve az IP TV szolgáltatás segítségével jelentős új piaci szegmenset nyithasson meg. 
Név:Blahó László
Távközlési tervező.
Név:Csoki-NET Kft.

2007-ben alakult, döntő részben hírközlési szolgáltatások kielégítésére. Tulajdonosai Csokán Jánosné, és Csokán János, aki az ügyvezető szerepét is betölti, alakulás óta. A fő profil, a Kábel-tv, Internet, és Telefon szolgáltatás nyújtása Mezőhegyesen, Végegyházán, és Csanádpalotán. A Kft szoros kapcsolatot ápol az önkormányzattal, segíti az önkormányzati ülések közvetítését, intézményeit Internet szolgáltatással látja el. 2011-ben optikai kábeles összeköttetést tervezünk az önkormányzat, és gerinc vonalunk között. A főtevékenység mellett fémipari, épületgépészeti, és villanyszerelési munkákat is végez.

Név:Eleki Víz- és Csatornamű Üzemeltető Kft.
A vállalkozás kétféle tevékenységi kört végez. A létszám egyik része a helyi víz- és csatornahálózatot üzemelteti, míg a csapat másik fele 5 éve foglalkozik a helyi kábeltelevízió hálózat üzemeltetésével, és azon internet szolgáltatás nyújtásával Gál Gábor és Elekes László szakmai irányításával, Dr. Forján Mihály ügyvezető igazgató kezei alatt. A társaság a Nemzeti Fejlesztési Terv keretében megvalósult GVOP 442 szélessávú informatikai infrastruktúra fejlesztési pályázatok üzemeltetésének egyik szakmai partnere, és a távolsági átviteli rendszer egyik legjelentősebb felhasználója.

Név:Fodor László egyéni vállalkozó
A vállalkozás tevékenységei: Reklámszervezés, és kiadói tevékenység (pl. KISOKOS kiadvány), weblap készítés, nyomdai előkészítés és szervezés. Távközlési hálózat építés, karbantartás és hírközlési szolgáltatásokhoz szorosan kapcsolódó egyéb szolgáltatások nyújtása. Elektroműszerész és Rádió televízió műszerész szakmákkal rendelkezem, 1992-ben kezdtem el kábeltelevíziós területen dolgozni, szerviz és hálózatépítési munkafeladatokban. Eleinte alkalmazotti, majd vállalkozói formában. Pár kisebb kirándulást tettem erről a területről, például számítástechnikai szervizben, majd reklám területen, hirdetés értékesítői, és reklámgrafikai feladatokat végeztem, és vállalkozásaim végeznek a mai napig is. Ennek köszönhetően igen kiterjedt vállalkozói kapcsolatrendszerem épült ki. Aktívan támogatom a békéscsabai kosárlabda utánpótlás nevelést, 2010-től a Békéscsabai Kosárlabdaklub elnökségének tagjaként.
Név:Gál András
Távközlési tervező, Szeged és térsége.
Név:Gyopár-Trans Kft.
vállalkozás a szállítmányozási tevékenységek fokozatos visszaszorulása mellett Mezőkovácsháza és és Végegyháza térségében nyújt hírközlési infrastruktúra-üzemeltetési szolgáltatásokat. A Szabóné Tóth Edit, Botos Zsolt és Csányi Renáta tulajdonában álló társaság célja az, hogy a klaszter segítségével az dél-békési térségben a JKMÉDIA Kft-vel és további tagokkal közösen jelentős rendszertechnikai fejlesztéseket valósítson meg, miközben az általa üzemeltetett rendszereket egy korszerű hálózat menedzsment rendszerbe integrálja.
Név:Gyopárosi Kábeltelevízió Kft.
A Gyopárosi Kábeltelevízió Kft. (5900 Orosháza, Nagyatádi utca 43.) a Dél-Alföldi régióban, Csongrád és Békés megyében működő, döntő részben hírközlési szolgáltatásokkal és hírközlési szolgáltatásokhoz szorosan kapcsolódó egyéb szolgáltatások (építések, szoftveres fejlesztések) nyújtásával foglalkozó mikrovállalkozás. A társaság székhelye Orosháza, Mezőkovácsháza pedig kiemelt fontosságú telephely. A cég tulajdonosai a tíz éves hírközlési és üzleti tapasztalattal rendelkező Szabó Ferenc és Szántó József, akik egyben ügyvezetők is. A tevékenységi kör három alappillére a hírközlési hálózatépítés saját célra és külső megrendelőknek, az előfizetői szolgáltatás nyújtása főtevékenységként (kábeltelevízió, kábelinternet és kábeltelefon), valamint egyre hangsúlyosabb módon az internet szolgáltatásból megismert ügyfélkör részére különféle szoftveres alkalmazásfejlesztések jellemzően webes platformra, illetve különféle a saját és egyéb tulajdonú hálózatok üzemeltetését segítő szoftveres fejlesztések (felügyeleti szoftverek, ügyfélnyilvántartás, forgalomszabályozás). A társaság folyamatos növekedése keretében egyre jelentősebb hálózatot üzemeltet, közel 4000 háztartással kerül kapcsolatba, ezért a saját informatikai háttér fejlesztésére is szükség van. A szolgáltatási terület a hálózatépítés és üzemeltetés vonatkozásában Orosháza és Mezőkovácsháza 30-40 km-es vonzáskörzetébe esik, a dél-békési térség szerepe az elmúlt évben egyre jelentősebb. A társaság rendszeresen végez földmunkákat és kábelépítéseket, így jelentős mennyiségben tárol kivitelezési anyagokat, üzemeltet munkagépeket. Mezőkovácsháza fontosságának növekedése miatt a társaság úgy döntött, hogy a bérelt telephelyét saját tulajdonú telephelyre cserélni. 2009 júniusában egy sütőipari üzem felszámolásából sikerült Mezőkovácsházán barna mezős területet megvásárolnia, a jelen projekt keretében ezen új telephely felújítását és átépítését, eszközfejlesztését illetve a szoftver-fejlesztési tevékenység bővítését végzi. A társaság a 2010-es évben DAOP támogatással Mezőkovácsházán sikeres telephely-fejlesztési projektet hajtott végre.
Név:Honti Ferenc
Hírközlési műszaki ellenőr. Szeged és térsége.
Név:Impulzus Kommunikáció Kft
Elérhetőség:(68) 680-000
Weblap:www.impulzuskommunikacio.hu
Az Impulzus Kommunikáció Kft. (6600 Szentes, Sáfrán Mihály utca 65.) gazdasági társaság 2003-ban került megalapításra, a hírközlési és informatikai iparágban működik térségi mikro-vállalkozásként. A vállalkozás hírközlési szolgáltatásokat nyújt Csongrád és Békés megyében, Mezőkovácsházán jelenleg pályázati források segítségével valósít meg jelentős műszaki fejlesztést. A társaságban magas szintű informatikai és üzleti szaktudás áll rendelkezésre, amely más együttműködő cégek hatékonyságát is jelentős mértékben tudja javítani. A cég ügyvezetője Szántó József számos sikeres pályázat ötletgazdája, projektmenedzsere, Békés megyében a hírközlési iparág és az ezzel összefüggő vidékfejlesztési feladatok egyik motorja. Szántó József közgazdasági tanulmányainak egy részét külföldön végezte, üzleti kommunikációs szintű francia és angol nyelvtudással rendelkezik. 2006-ban Szántó József más szerzőkkel közösen országos sikert elért internet tankönyvet írt „Internet mindennap”, ez a több mint kétszáz oldalas könyv jelentős piaci elismerést kapott.
Név:Inform-Soft Kft.

Speciális szaktudással rendelkező innovatív informatikai vállalkozás. Dupsi Zsolt szakmai vezetése mellett nem csupán rendszerüzemeltetést végeznek térségi nagy cégek részére, hanem egyben szoftveres termékeket is fejlesztenek. Szakmai jártasságuk révén az IP alapú telefonra épített call center és interaktív kezelőrendszerek fejlesztésének a motorja lehet a klaszteren belül, számára a klaszter tagok ügyfélkörének az elérése piacbővülést jelent.

Név:JEL-KÉP CATV Szolgáltató Bt.

A társaság tulajdonosainak neve: Fodor László és Remete Tamás. Tulajdonuk részaránya: 50-50%. A társaság adószáma: 22130129-2-04. A vállalkozás szervezeti felépítése, döntési rendszere: A társaság beltagja Remete Tamás, kültagja Fodor László. A társaság üzletvezetője és képviselője Remete Tamás. A társaság legfőbb ügydöntő szervezete a tagok gyűlése, határozataikat egyhangú döntéssel hozzák meg. A vállalkozás tevékenységének bemutatása: a vállalkozás fő tevékenysége a vezetékes műsorjel-elosztás (kábeltelevízió- és Internet-hozzáférés szolgáltatás). Négy település, Murony, Méhkerék, Sarkadkeresztúr és Kötegyán (építése folyamatban) hálózata van a birtokunkban. A muronyi kábeltelevízió-rendszert 2005-ben kezdtük üzemeltetni. A méhkeréki kábeltelevízió-rendszert 2006. során építettük meg ORTT-s pályázaton nyert állami támogatás és takarékszövetkezeti hitel segítségével. Az Internet-szolgáltatást Muronyban 2007. márciusában, Méhkeréken ugyanez év decemberében kezdtük meg. A sarkadkeresztúri kábeltelevízió-hálózatot 2007. január 1-én vásároltuk meg, majd 2009-ben önerő és takarékszövetkezeti hitel segítségével átépítettük, korszerűsítettük, alkalmassá tettük Internet-szolgáltatásra is. 2010. áprilisában elkészült a Méhkerék és Sarkadkeresztúr közötti optikai összekötő vezeték, amely lehetővé teszi a két település egy központból (fejállomásról) való ellátását, felügyeletét. 2010. őszén elkészült a Méhkerékről Kötegyánba vezető optikai összeköttetés is, majd megkezdődött a kötegyáni helyi hálózat építése. Ez utóbbi tervezett befejezése 2011. júniusa. Telephelyei: Murony, Arany J. u. 1./2., Méhkerék, Kossuth u. 82. Statisztikai főtevékenység: 6110. A projekt keretében fejleszteni kívánt tevékenység: 6110. Átlagos statisztikai létszám: 2 fő. Mérlegfőösszeg: 44 425 196 Ft.

Név:JEL-KÉP Internet Kft.
Méhkerék, Murony.
Név:JKMÉDIA KFT.

A JKMÉDIA KFT 2009 decemberében alakult vállalkozás. A cég internet hálózatok kiépítésével, karbantartásával foglalkozik, valamint weboldalak készítésével. A cég székhelye Mezőkovácsházán található, de van telephelyünk Kaszaperen is. A nagy mértékben növekvő internet elterjedésének köszönhetően feladataink száma is egyre emelkedik. A cégtulajdonos számítógép programozó és internetes alkalmazásfejlesztő múltjának köszönhetően weboldalak készítésére és karbantartására is egyre több igény merül fel. Rendszeres felügyeletet látunk el több település informatikai rendszerében (Mezőkovácsháza, Kaszaper, Pusztaszőlős, Végegyháza, Árpádtelep, Nagybánhegyes), melyek a Dél-Békési kistérséghez tartoznak.

Név:KitNet Kft.

2008-ban alakult, a  Dél-alföldi régióban, Békés és Hajdú-Bihar megyében működő, részben hírközlési szolgáltatásokkal és hírközlési szolgáltatásokhoz szorosan kapcsolódó egyéb szolgáltatások (építések, szoftveres fejlesztések) nyújtásával foglalkozó mikrovállalkozás. A társaság székhelye Szeghalom. A cég tulajdonosai tíz éves hírközlési tapasztalattal rendelkező Kántor János (hálózat üzemeltetés) és Macsári Gábor aki egyben ügyvezető is. A tevékenységi kör két alappillére a hírközlési hálózatépítés saját célra és külső megrendelőknek, és az előfizetői szolgáltatás nyújtása főtevékenységként (kábel internet és mikrohullámú internet), A társaság folyamatos növekedése keretében egyre jelentősebb hálózatot üzemeltet, közel 1000 háztartással kerül kapcsolatba, ezért a saját informatikai háttér fejlesztésére is szükség van. A szolgáltatási terület a hálózatépítés és üzemeltetés vonatkozásában Szeghalom és Vésztő 30-40 km-es vonzáskörzetébe esik, az észak-békési térség szerepe az elmúlt évben egyre jelentősebb. Szoros kapcsolatban vagyunk Szeghalom Város Önkormányzatával, valamint Cégünk Üzemeltetői partnere  a Szeghalom Kistérség Többcélú Társulásnak. A velünk együttműködő Önkormányzatok rendezvényeit lehetőségeinkhez mérten támogatjuk ( Kertészsziget falunapok ).

Név:Köbméter Bt.
Patonai Péter által vezetett földmérő cég, távközlési tervezés, geodézia, digitális adatok kezelése.
Név:MaximoNet Hírközlés Kft.
klaszter menedzsment szervezete, Szabóné Tóth Edit tulajdonában és ügyvezetése alatt álló vállalkozás, és a tagok többségéhez hasonlóan szerepel a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság hírközlési engedélyes nyilvántartásában. A társaság a 2010-es évben a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal által meghirdetett Nemzeti Diverzifikációs Program keretében jelentős eszközfejlesztést valósított meg, azonban ennek ellenére a társaság fő irányultsága a tanácsadás, a szakmai ismeretek átadása, a hírközlési szakértői tevékenység.

Név:Medgyesegyházi KÉSZ Nonprofit Kft.
Medgyesegyháza kábeltelevízió és internet hálózat önkormányzati vagyonkezelője.
Név:OROS-COM Informatikai Kft.

A Dél-Alföldi régióban, Csongrád és Békés megyében működő, döntő részben internet szolgáltatásokkal és hozzájuk szorosan kapcsolódó egyéb szolgáltatások (építések, szoftveres fejlesztések) nyújtásával foglalkozó mikrovállalkozás. A társaság székhelye Orosháza, ezek mellett Elek és Mezőkovácsháza jelentik a működés súlypontját. A cég tulajdonosai a tíz éves hírközlési és üzleti tapasztalattal rendelkező Szabó Ferenc és Király Norbert, az ügyvezető feladatokat Szabó Ferenc látja el. A tevékenységi kör három alappillére a hírközlési hálózatépítés saját célra és külső megrendelőknek, az előfizetői szolgáltatás nyújtása főtevékenységként (kábeltelevízió, kábelinternet és kábeltelefon), valamint egyre hangsúlyosabb módon az internet szolgáltatásból megismert ügyfélkör részére különféle szoftveres alkalmazásfejlesztések jellemzően webes platformra, illetve különféle a saját és egyéb tulajdonú hálózatok üzemeltetését segítő szoftveres fejlesztések (felügyeleti szoftverek, ügyfélnyilvántartás, forgalomszabályozás). A társaság folyamatos növekedése keretében egyre jelentősebb hálózatot üzemeltet, közel 6.000 háztartással kerül kapcsolatba, ezért a saját informatikai háttér fejlesztésére is szükség van. A szolgáltatási terület a hálózatépítés és üzemeltetés vonatkozásában Orosháza, Csorvás, Szabadkígyós és Vésztő vonzáskörzetébe esik. A társaság rendszeresen végez földmunkákat és kábelépítéseket, így jelentős mennyiségben tárol kivitelezési anyagokat, üzemeltet munkagépeket. Az OROS-COM Kft. az informatikai pályázatok területén komoly aktivitást mutat, a GOP 1-es prioritásban több projektet is működtet. A társaság büszkesége, hogy Orosháza Város Önkormányzatának közel negyven intézményét és végpontját optikai kábelen keresztül látja el informatikai hálózati kapcsolattal.

Név:Papp László
Földmérő, optikai és koax kábeles hírközlési és informatikai hálózatok, Békés megye.
Név:Pitvaros Mikrotérsége Szélessávú Társulás

A Nemzeti Fejlesztési Terv keretében megvalósult GVOP 442 szélessávú informatikai infrastruktúra fejlesztési pályázat keretében megvalósult, Pitvaros, Ambrózfalva, Csanádalberti és Nagyér településeket érinti hírközlési hálózat tulajdonosa, fenntartója, és ebben a körben több térségi internet és kábeltelevíziós szolgáltatóval kapcsolatban álló szervezet. A rendszer értékállóságára ügyelő gazdaként abban érdekelt, hogy a rendszeren a legkorszerűbb technológiák, és a leginkább versenyképes szolgáltatások elérhetőek legyenek.

Név:PRÁGAI-TRADE Kft.

Egy 2009 novemberében alapított kis vállalkozás, mely nevét családunk tagjaként a tulajdonos vezetékneve után kapta. Ügyvezető: Prágai Róbert. Az alapításkor bejegyzett fő tevékenységünk az üdítőital, lúgosított víz, szikvízgyártás és forgalmazás, mely tevékenységi kör kialakításhoz jelenleg is zajló fejlesztések sorozataként, 2011. év nyarán valóban megjelenhetünk az üzletek polcain. Egyedi, főként az egészségmegőrzés és fejlesztés fontosságának figyelembevételével, komoly innovatív eszközfejlesztéseknek köszönhetően a helyi lakosság egészégi állapotának javítását, majd országos szintre emelését tűztük ki célul. Egészségügyben való jártasságunk, főként ügyvezetőnk felsőfokú végzettségeinek és jelenleg is tartó a Sandoz Hungária Kft.-nél létrejött munkaviszonyának köszönhető. Hosszú távú fejlesztési céljaink között számos új termék, esetleges szabadalmi ötletek fejlesztése szerepel, mely megvalósításához 2010. áprilisában az MVH NDP diverzifikációs program keretében támogatást nyertünk, üzemünk megalakulása sikeresen kezdetét vette. A támogatási lehetőségek cégünk életében kiemelt szerephez jutnak, hiszen pusztán saját források felhasználásával fejlesztési céljaink időtartama, térségünk helyzetének ismerete tükrében, igen hosszadalmas, talán túlságosan magas hegy, mely megmászása bizony kötél nélkül, a túlélésünk esélyét csökkenti. Szerencsére térségünk sem szűkölködik szorgos kezekben, így jómagam és üzletvezető ismerőseim, barátaim az egységben látott erő hitében klaszter megalakítását tűztük célul, hiszen erős társakkal a cél mindenki számára elérhető. A jövőbeli fejlesztési terveink mellett aktívan tevékenykedünk a nagy sávszélességű internet szolgáltatáshoz szükséges eszközök kereskedelmével, mely jelenleg fő bevételi forrásunk. A klaszter pályázati lehetőségek segítségével terveink között szerepel a hátrányos helyzetű kistérségekben informatikai infrastruktúra fejlesztésére.     

Név:Progádor Kht.
Gádoros településen működő kábeltelevízió és internet szolgáltató.

PROGÁDOR Településüzemeltető és Szolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság


Társaság rövidített neve: PROGÁDOR Nonprofit Kft.

Székhelye: 5932. Gádoros, Kossuth u. 1.
A társaság alapítója: Gádoros Nagyközség Önkormányzata
Székhelye: 5932. Gádoros, Kossuth u. 16.
Szavazati jog: 100 %
Létesítő okirat kelte: 2003.05.13.
Cégjegyzék száma: 04-09-9195, vezetve a Békés Megyei Bíróság, mint Cégbíróságnál.
A cég adószáma: 21545252-2-04
A cégtevékenysége: Televízió, rádió műsorszolgáltatás, vezetékes távközlés, vezeték nélküli távközlés, műholdas távközközlés
Képviseletre jogosult: Farkas László ügyvezető.
Alkalmazása: megbízási jogviszony keretében, megbízási díja: bruttó 100.000 - Ft./hó
Felügyelő bizottsági tagok: Berki Mihályné, Csík Jánosné, Budainé Ódor Irén.
Feladatukat társadalmi megbízatás keretében végzik.

Név:RUSY-NET Kft.

Cégünk 2008. márciusában alakult, 4 alapító taggal. Internet szolgáltatás mellett foglalkozik még Számítógépek és alkatrészek forgalmazásával, hálózatok, rendszerek kiépítésével, weblapkészítéssel és minden olyan munkával, ami a számítástechnikához kapcsolódik. Továbbá foglalkozunk még terméskő, biobrikett, tüzifa kis és nagykereskedelmével. A társaság központja egy Dél-Békés megyei kisvárosban, Tótkomlóson található. A nálunk dolgozó emberek szintén helyi lakosok, melyek fő feladatuknak tartják, a helyi és környező kistelepülések minél magasabb szintű ellátását. Hozzájuk bármilyen kérdéssel és kéréssel nyugodtan fordulhatnak.

Név:Sárréti Hírközlési Kft.
vállalkozás Szeghalom és Vésztő térségében nyújt internet szolgáltatásokat, közel 1000 ügyfél számára. A Szabó Ferenc és Szántó József 50-50%-os tulajdonlásában álló társaság célja az, hogy a klaszter segítségével az észak-békési térségben a Kitnet Kft-vel és további tagokkal közösen jelentős rendszertechnikai fejlesztéseket valósítson meg, miközben az általa üzemeltetett rendszereket egy korszerű hálózat menedzsment rendszerbe integrálja.

Név:Start-Comp Plus Kkt.

2001 évben alakult a vállalkozás. Cégünk fő tevékenysége az első években számítástechnika kiskereskedelem volt, ennek kapcsán ismerkedtünk meg az Internet és KábelTV hálózatokkal. A cég ügyvezetői Kocsó József és Prágai Róbert, akiknek nagy tapasztalatuk van a hírközlési hálózatok kiépítésében, az eszközök programozásában és üzemeltetésében. Cégünk több település Informatika hálózatának kiépítésében aktív szerepet játszott. Mezőkovácsháza, Kaszaper, Pusztaszőlős, Végegyháza településeken végzünk hálózatkiépítési és karbantartási munkálatokat, ahol szoros kapcsolatban állunk mind az intézményekkel, önkormányzatokkal, mind a vállalkozókkal és a magánszemélyekkel. Fontosnak tartjuk a felhasználókkal történő közvetlen kapcsolattartást, melynek köszönhetően az előfizetők megelégedését nyugtázhatjuk. 2010-ben egy nyertes pályázat keretén belül sikerült a hálózat karbantartáshoz elengedhetetlen korszerű eszközöket nyerni, melynek keretén belül egy emelőkosaras felépítmény boldog tulajdonosai lettünk. Cégünk folyamatosan lépést tart a technológia fejlődésével, melynek kapcsán először mikrohullámú 2,4 Ghz technológiájú majd 5 Ghz technológiájú internet kapcsolatokat épített. 2007-ben elkezdtük az RJ45 és az optikai kábeles internet technológiát alkalmazni, mellyel nagyobb sávszélességet lehetett az ügyfeleknek adni. Jelenleg az optikai kábeles és a kábelnetes internet valamint a kábeltv szolgáltatás területén tevékenykedünk. Ezzel kapcsolatosan végzünk karbantartási, építési, bekötési feladatokat. Fontosnak tartjuk a helyi nonprofit szervezetek támogatását is, aminek kapcsán a helyi vöröskereszt és mentőszolgálat részére díjmentesen biztosítjuk a szolgáltatást. Társaságunk aktívan részt vett több száz kilóméternyi optikai és koax kábeles hálózat kiépítésében.

Név:Szabóné és Társa Kft.

2000. március 31. -én alakult egy már régebben sikeresen működő kereskedelmi tevékenységet végző cégből. A Kft Kossuth utca 10-12. szám alatt lévő üzlethelységét 2000. június 1. -én nyitotta meg, számítástechnikai szaküzlet és szerviz profillal, melyet később Internet kávézóval majd Westel később T-mobile partner értékesítő hellyel bővített. Boltunk a Fő utcán található jól megközelíthető kitűnő parkolási lehetőséggel. Cégünk a számítástechnikai alkatrészek, berendezések, konfigurációk hálózatok forgalmazását, szervizelését, valamint az ezekhez tartozó kellékanyagok, kiegészítők és jogtiszta programok árusítását tűzte ki célul. Nálunk megtalálhatók a piac olcsóbb /no name/ és nevesebb /Compaq, Nec, Mcafee/ termékei. Partnereink biztonságos és színvonalas kiszolgálása érdekében nagyobb mennyiségű raktárkészlettel rendelkezünk, melyből azonnali, illetve maximum 5 munkanapon belüli kiszolgálást tudunk biztosítani. Szerviz részlegünk a garancia időn túli meghibásodásokat soron kívül, állandó igényként jelentkező számítógép-átalakításokat, korszerűsítéseket az üzletünkben vásárolt alkatrészekkel ingyen és bérmentve végzi. Nagyfelhasználók felé átalánydíjas javítási szerződésünket ajánljuk. 2000. augusztus 1. -től üzletünkben az AXELERO Internet szolgáltató segítségével létrehoztuk Békés megye első komoly Internet kávézóját, ahol kellemes körülmények között szörfözhet a világhálón. Helyben előfizethet az AXELERO internetszolgáltató különböző díjcsomagjaira, melyet honlapunkon vagy üzletünkben tekinthet meg.2005 májusától T-ONLINE néven, új lehetőségekkel is várjuk érdeklődésüket. Az Internet elérése egy órán belül életbe lép. 2000. október 1. -től a Westel Mobil Távközlési Rt. hivatalos partnere 2003. november 20.-tól, WESTEL ügyfélszolgálat lettünk, amely a mai T-MOBILE márka képviselete.

Név:Thurzó István és Társai Bt.

A cég 1996-ban családi vállalkozásként alakult. A társaság személygépkocsi, tehergépjármű és mezőgazdasági gépek javításával foglalkozott a megalakulás után. Később a közműépítési munkálatok lettek a meghatározóak, illetve épületek bontásával, tereprendezéssel és más egyéb gépi földmunkákkal foglalkoztunk. Valamint ezzel foglalkozunk jelenleg is. A térségben több száz kilométernyi földkábeles optikai hálózat kiépítésében vettünk részt, melynek során komplett kivitelezést végeztünk az árokásástól kezdve az út alatti fúrásokig. Mezőkovácsháza és térségében nagyon sok vállalkozónak és intézménynek dolgoztunk. Néhány nagy megrendelő ezek közül a kaszaperi Polgármesteri hivatal, a Mezőkovácsházi Vízmű, a Hunyadi János Gimnázium.

Név:Tószegi Gyula egyéni vállalkozó

Pitvaros, Tótkomlós és Mezőhegyes térségében végez közel 10 éve informatikai felhasználói támogatási szolgáltatásokat, rendszer telepítéseket és üzemeltetéseket. Tószegi Gyulaz 1980-as évek végétől kezdődően több Csongrád és Békés megyei telefonhálózat építésben is részt vett, jelenleg vállalkozási szerződés keretében Tótkomlós városában látja el a kábeltelevízió rendszer üzemeltetését. 

Név:Vertigo-Bau Informatikai Szolgáltató és Kereskedelmi Bt.
A társaság 50-50%-os tulajdonában áll Mucsi Balázs Sándornak és Bartucz Csabának. A vállalkozás beltagja és ügyvezetője – Mucsi Balázs, Bartucz Csaba a kültag szerepét tölti be. A vállalkozás cégjegyzék száma: 04-06-008111, adószáma:         21150784-2-04.   A társaság fő tevékenysége a vezetékes távközlés, mely a társaság bevételének nagytöbbségét termeli. Mellékágként párosul az építőipari kivitelezés és az ipari alpinizmus, mely az utóbbi év eredménye alapján határozottan felfelé ívelő tendenciát mutat.   Internet szolgáltatással 2004 óta foglalkozunk kezdetben kizárólag wireless – vezeték nélküli hálózatok üzemeltetése mellet, majd kábeles technológiára váltottunk. Szolgáltatási területeink: Tótkomlós, Békéssámson. Filozófiánk alapján a főbb célunk az átlagember informatikai kiszolgálása internetkapcsolattal párosítva. A jövőben hisszük, hogy a háztartások 80%-a rendelkezik majd szélessávú világhálóra kapcsolt eléréssel, mely a modern kor kihívásainak és elvárásainak megfelelő kommunikációs csatornát jelent minden előfizetőnk számára.
Dél-Alföldi Hírközlési és
Informatikai Klaszter © 2012
Nyitólap | Bemutatkozás | Kapcsolat | Impresszum