Bejelentkezés | Regisztráció
 
       
Szavazzon Ön is! Ön megvalósította már otthonában a digitális átállást?

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
D3 migráció a nagyobb sávszélesség érdekében

Az előfizetői igények rohamosan növekednek a gyors internettel kapcsolatosan. A technológia a vezetékes és a mobil távközlés piacán is folyamatosan fejlődik. Az új technológiák kisebb szolgáltatók általi alkalmazásához az új technológiákat gyorsan meg kell tanulni. A friss információk sokszor először csak angol nyelven állnak rendelkezésre, ezért a kisebb cégek közötti tudáscserének, a közös felkészülésnek kiemelt jelentősége van. Az új fejállomások közös használata, a bevált modem konfigurációs beállítások egymással való megosztási lehetővé teszi, hogy a kisebb cégek is közösen sikeresen vegyék az akadályokat.  

SZIP projektre való felkészülés.

Az Európai Unió elvárásaival összhangban, a magyar kormányzat által meghirdetett célokkal összhangban a lakosság szinte teljes egésze részére legalább 30 Megabites internet hozzáférés szükséges a hosszú távú versenyképesség érdekében. A klaszter tagok felmérték az általunk lefedett területen a szükséges fejlesztési igényeket, amelyeket adatszolgáltatásként a KIFÜ részére benyújtottak. A Minisztérium által a Szupergyors Internet Program keretében az ellátatlan területek ellátására kiírt pályázaton a klaszter 3 tagja konzorciumban sikeres pályázott, és támogatást nyert a sarkadi járásra (Gyopárosi Kábeltelevízió, Jel-Kép, Maximonet).

Közös fejállomás használat projekt 2013
A klaszter együttműködés keretében a klaszter tagjai azon dolgoznak, hogy műszaki projektek keretében a különféle nagyértékű hírközlési és informatikai erőforrásaikat megosszák. A 2013-tól az elkészült gerinchálózati beruházásoknak köszönhetően az "Orosháza 1" fejállomás biztosítja Szabadkígyós, Elek és Medgyesegyháza ellátását is. 
Térfigyelő kamerarendszerek dél-békésben

A vagyonvédelem és a közbiztonság egyre fontosabb szempont a települések életében. A helyi hírközlési szolgáltató gerinchálózata kiválóan alkalmas arra, hogy azon térfigyelő kamerákat üzemeltessünk. A klaszter tagvállalatai már több dél-alföldi térfigyelő kamerarendszer kiépítésében és üzemeltetésében működtek közre szakmai partnerként, a szakmai tapasztalatokat egymással megosztva, a legjobb gyakorlatok meghatározása érdekében.

Digitális átállás 2013 projekt
Hazánkban a 2013-as év a digitális átállás éve. A klaszter aktívan részt vesz a digitális átállással kapcsolatos lakossági tájékoztatás megvalósításában. Ismerje meg Ön is szerepünket, a tudnivalókat.
Napenergia segítségével látja el kaszaperi műszaki telephelyét és hálózati eszközeit villamos energiával az innovatív hírközlési szolgáltató

Az orosházi székhelyű hírközlési vállalkozás 24,9 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv Zöldgazdaság-fejlesztési Programja keretében meghirdetett energiaforrásokkal foglalkozó pályázaton. A projekt keretében a Kaszaper, Szent Gellért téri sportcsarnokon lévő, a helyi kábeltelevíziós és internet szolgáltatások központját jelentő műszaki telephelyre szereltek fel napenergiát hasznosító fotovoltaikus modulokat.

Dél-Alföldi Hírközlési és
Informatikai Klaszter © 2012
Nyitólap | Bemutatkozás | Kapcsolat | Impresszum